تعليم
7 طلاب بهندسة بنها يبتكرون مشروع LOGIC LAB TRAINER يختصر معمل كامل في جهاز واحد

تزخر الجامعات المصرية بالنماذج الطلابية الناجحة والتي تؤكد للجميع أن تعليمنا بخير وأن شبابنا قادر على تحمل المسئولية من خلال القدرة على الإبتكار والأختراع، ومن هذا المنطلق بدأت بعض الجامعات في الأهتمام بالمشروعات الطلابية وربطها بإحتياجات المجتمع وخطة الدولة.
https://youtu.be/Vceu4E5LxMg
وقدمت اليوم جامعة بنها نماذج طلابية مشرفة خلال تنظيم فعاليات معرض الابتكارات الأول بالجامعة، ومن هذه النماذج الطالب محمد غازي، ومحمد رضا، ومحمد عبدالله، ومحمد شوالي، ومصطفى محمد، ومحمود مصطفى، ومحمد غانم المقيدين بالفرقة الثالثة قسم كهرباء ومبتكرين مشروع LOGIC lab TRAINER.
في حوارهم مع "الوكالة نيوز" يوضحون فكرة المشروع: "مشروعنا اسمه logic lap trainer و ده عبارة عن معمل كامل بيستخدمه الطالب فى اختبار الدوائر الكهربية قبل طباعتها و استخدامها فى الحالة الصناعية و بيضم مميزات كتيرة منها
Function generator
Clock with variable ranges
Switches
Leds
Variable resistances
Logic pulser
Logic probe
3 seven segment
وتابعت المجموعة: "جميع هذة المميزات موجودة فى صندوق خشبى ابعاده 25*20*10 و ده بيوفر على الطالب الوقت و المجهود اللى كان بيبذلهم علشان يعمل test لدايرة واحدة و كمان ممكن ميلاقيش الاجهزة دى منفصلة او يضطر يشترى جهاز غالى الثمن لاستخدامه مرة واحدة".
واستطردوا، من اهم الاسباب اللى خلتنا نعمل ال kit هى انها مش موجودة فى مصر و سعرها 1000$ بالشحن لمصر
احنا صممنا ال kit بتاعتنا بحيث تبقى اول kit مصرى و نبدا نبيعها لجامعات مصر بسعر اقل لا يتعدى 4000 جنية".
الجدير بالذكر ان ال kit ضرورية لكليات الهندسة و الحاسبات و المعلومات، وهدفنا رفع المستوى التعليمى وتشجيع المنتج المحلى و التقليل من العملة الصعبة، وأيضاً كلية هندسة بنها ساعدتنا عن طريق الارشاد من م عبدالرحمن عليوة، د أشرف سلطان، من حيث التوجيهات العلمية و من حيث التوجيهات العملية فكان م عبدالرحمن عليوة خير مساعد لينا، كمان الكلية وفرتلنا المكان اللى فيه قدرنا نصنع المشروع و يطلع بالشكل ده، كما بلغت مدة المشروع سنة دراسة و شهر و نص متواصل تنفيذ.
كتبت ندي رأفت